LALE BAHÇELERİ & KARAMAN & TAŞKALE TAHIL AMBARLARI Tur Programı

Akşam Çıkışlı

Gece saat  24:00  da belirlenen buluşma noktalarımızdan siz değerli misafirlerimizi alarak gezimize başlıyoruz. Sabah Karaman da vereceğimiz kahvaltı molasından sonra  ilk olarak Lale Bahçelerini ziyaret ediyoruz. Bir devre adını vermiş, doğu ve batı medeniyetlerinin ortak simgesi haline gelmiş güzide çiçek Lale , Orta Asya’dan Anadolu’ya kilimlerimizden tablolarımıza kadar çağlar boyunca kültürümüzde yerini almıştır.Yol boyunca görsel şölene tanıklık ederek  rengârenk lalelere ulaşıyoruz. Turuncu, pembe, mavi ve diğerleri… Uçsuz bucaksız bu rengârenk tarla içerisinde fotoğraf  çekme molamızı veriyor sonrasında gezimize Karamanoğlu Beyliği'nden günümüze kalan onlarca eserle karşılaşacağımız Karaman şehir gezisi ile başlıyoruz. Yunus Emre Cami, Mevlana’nın annesi Mümine Hatun’un gömülü olduğu Aktekke Cami,  Hatuniye Medresesi ve Karaman Kalesi'ni gezdikten sonra  Anadolu Türk ev mimarisinin güzel örneklerinden biri olan Karamanlı konağı Tartan Evi'ni  geziyoruz ve serbest zaman veriyoruz. Ardından aracımızla buluşuyor ve  İncesu Mağarası'na gidiyoruz. Sarkıt ve dikitleri, cadı kazanları ile bin metrelik kısmı turizme açılan bu güzel mağarayı gezdikten sonra dev kaya blokları oyularak yapılmış yüzlerce tahıl ambarının bulunduğu Taşkale’ye doğru yol alıyoruz. Yöre halkı tarafından halen kullanılmakta olan tahıl ambarları Erken Hristiyanlık dönemine tarihlenmektedir. Ambarlar arasında önceden kilise olarak kullanılan bir de cami (Taş Cami) bulunmaktadır.Ardından Erken Hristiyanlık dönemi mağara yerleşimlerinin bulunduğu Manazan Mağaraları’na gidiyoruz. Mağaralar içerisinde yapacağımız gezinti sonrasında Antalya’ya dönüş yolculuğumuzu başlatıyor bir başka gezimizde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

TUR ÜCRETİ: 1.250 Türk Lirası

4 -12 Çocuk 1,150 Türk Lirası

0-3 YAŞ ÇOCUK ÜCRETSİZ.

 

NOT: Rezervasyonlar, tur ücretinin tamamı ödendiği takdirde konfirme edilir. Tur iptali ve ödeme iadesi için, 24 saat öncesinden iptal bilgisi verilmelidir.

Kalkış Yerleri: ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER -BELEK-MANAVGAT-ALANYA-SİDE
Gezilecek Yerler: KARAMAN - LALE TARLALARI
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lale Bahçeleri Girişi
  • Ulaşım
  • Rehberlik Hizmeti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Sabah Kahvaltısı
  • Öğle Yemeği
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/konya-lale-bahceleri-turu
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 26.04.2024 00:03 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.