ZEYTİNTAŞ MAĞARASI - TAZI KANYONU - KÖPRÜLÜ KANYON - ADAM KAYALAR Tur Programı
Ulaşım + Rehberlik  + Mağara girişi dahil  kişi başı           ₺450,00
Ulaşım +Rehberlik + Mağara girişi + Kahvaltı   dahil kişi başı   ₺500,00
                           Ulaşım + Rehberlik +Mağara girişi + Öğle yemeği   dahil kişi başı                ₺550,00
             Ulaşım + Rehberlik + Mağara girişi + Kahvaltı + Öğle yemeği  dahil  kişi başı    ₺600,00
 

 

 

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için Antalya bölgelerinden servisimiz vardır. Belirtilen saatte, buluşma noktalarından sizleri alıyoruz ve Zeytintaş Mağarası’na hareket ediyoruz. Mağara yakınında sabah kahvaltısı (gözleme-çay) yapıyoruz. Mağaraya 7’li veya 8’li gruplar halinde giriş yapıyoruz. Mağara görevlisi bize mağara hakkında bilgilendirme yapacaktır. Zeytintaş Mağarası, Türkiye’de oluşumuna devam eden mağaralardan bir tanesidir. Fotoğraf çekmek veya sarkıtlara dokunmak yasaktır. Zeytintaş Mağarası ziyaretimiz sonrası Tazı Kanyonu’na hareket ediyoruz. Tazı Kanyonunda serbest zaman ve fotoğraf molası veriyoruz. Manzaranın güzelliğini güzel fotoğraflar ile süsleyerek aracıma yerleştikten sonra Köprülü Kanyon’da kısa bir fotoğraf molası sonrası öğle yemeği için restorana hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz sonrası Adam Kalyalar ve Selge Antik Kent gezimizi yapıp, araçlarımıza yerleşiyoruz ve sizleri almış olduğumuz noktalara bırakıp, bir başka TALYA TUR organizasyonunda görüşmek üzere ayrılıyoruz.

 

 

NOT: Rezervasyonlar, tur ücretinin tamamı ödendiği takdirde konfirme edilir. Tur iptali ve ödeme iadesi talepleri 24 saat öncesinden bilgi verilirse yapılır.

Kalkış Yerleri: OTEL VE ANA CADDELERDEN
Gezilecek Yerler: ZEYTİNTAŞ MAĞARASI -TAZI KANYONU -KÖPRÜLÜ KANYON -ADAM KAYALAR
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Mağara Girişi
  • Ulaşım
  • Rehberlik Hizmeti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Sabah Kahvaltısı (Gözleme + Çay)
  • Öğle Yemeği
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)


Kalkış Yerleri
    Notlar
     

    Zeytintaşı Mağarası

    Antalya ili, Serik ilçesi, Akbaş Köyü'nün sınırlarında bulunan karstik mağara.

    Mağara yan ve alt taraflarından geçirimsiz tabakalarca kuşatılır. Jura-Kratase devri kireçtaşı kayaçları üzerinde fay hattı doğrultusunda gelişmiştir. Çift katlı mağaranın 136 m uzunluğundaki üst katı 2002'de turizme açılmıştır, alt katı 97 m uzunluğundadır.

    Tek galeriden oluşan mağara sütunlarla salon ve odacıklara bölünmüştür. Mağara oluşumunu kısmen tamamlamış, yarı aktif-fosil karakterlidir. Çubuk makarna kalınlığındaki (0,03 m en, 0,70 m uzunluk) makarna sarkıtları mağaranın karakteristik unsurlarıdır. 1997 yılında taşocağı çalışmaları sırasında bulunan mağara sıcak ve nemli bir havaya sahiptir. Ortalama sıcaklık 23 °C, nem %70'dir. Mağara iğneleri, sarkıt, sütun, dikit, örtü damlataşları, damlataş havuzlar, sütunlar arasında gölcükler bulunur. Gelişimleri günümüzde de devam eden makarna sarkıtların bulunduğu salona Spagetti salonu adı verilmiştir.

    Mağaranın alt katı 0,5–7 m tavan yüksekliği, 0,5–8 m genişliğe sahiptir. Üst kattan 12 m alçak olan bu kat tahribattan korunması amacıyla ziyarete açılmamıştır.

     

    Köprülü KanyonIsparta'nın Sütçüler ilçesinde başlayan ve Antalya'da denize dökülen, rafting yapmaya uygun bir Köprüçay'ın vadisi.

    Rafting yapılabilen bölgenin başlangıcında iki adet de tarihi köprü bulunmaktadir, küçüğü asıl usta tarafından, kemerli büyük köprü ise ustanın kalfası tarafından inşa edilmiştir. Köprülü Kanyon ismini de bu köprülerden almıştır.

    Yaz aylarında günde 7 bin kişiye rafting imkânı sağlayan bu temiz nehrin suyu da kaynağından rahatlıkla içilebilir. Çevrenin tabii güzelliği iyi bir sayfiye yeri olmasında önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle kanyon aynı zamanda turistik bir yerdir.

    Köprülü Kanyonun başlangıcı Ispartanın güney doğusunda bulunan Kasımlar beldesidir. Nehrin asıl kaynağını Ispartanın ilçesi olan Aksudan gelen ırmak ve yine Ispartaya bağlı Karacahisar köyünden çıkan su oluşturmaktadır. Kanyon Kasımlardan Antalyanın Değirmenözü köyüne kadar yaklaşık 25 km boyunca dar vadilerden oluşmaktadır. Bu kısımda özellikle suyun yükseldiği zamanlarda yürüyerek geçiş zordur. Ama yaz aylarında yürüyerek geçiş yapılabilir . Değirmenözü köyünden sonra nehir tamamen açık alanda akar. Daha sonra nehir tekrar dar vadilere girer. Bu ikinci kısım Köprülü Kanyon Antik Köprüsüne kadar devam eder.Yine bu bölümde dik vadiler zor geçişler ve doğal güzellikler vardır. Akarsu çevresinde 1973 yılında, 36.614 ha büyüklüğünde Köprülü Kanyon Millî Parkı oluşturulmuştur.

     

    Tazı Kanyonu

    Tazı Kanyonu, sınırları Antalya Serik, Manavgat İlçeleri ile Isparta Sütçüler İlçesi arasında yer alan  Köprülü kanyon milli park sınırları içindedir. Milli Parkın kuzey bölümünde Gaziler Köyü mezarlığına yakın bir bölgede bulunmaktadır. Tazı Kanyonu'nun yeni keşfedildiği sosyal medyada ileri sürülmektedir. Tazı Kanyonu Ulaşım sayfamızda yol tarifini verdiğimiz nokta Tazı Kanyonunu kuşbaşı gören bir noktadır. Sosyal Medyada meşhur olan ve en çok resim çekilen nokta bu noktadır.

    Tazı Kanyonu'nun yan duvarlarının 200 metre ile 400 metre yüksekliğinde olduğu söylenmektedir. Bu nokta düğün fotoğrafçılarının da önemli mekanlarından biri oldu. Tazı Kanyonu doğa yürüyüş grupları, gezginler ve kampçılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Tazı Kanyonu yerel halk tarafından uzun zamandır bilinen bir yerdi. Onu meşhur yapan sosyal medya olmuştur. Kanyon "Bilgelik Vadisi" adı verilen tarihi Eurymedon (Köprüçay) vadisinde "Köprülü Kanyon" ve "Selge Antik Kenti" nden sonra önemli bir gezi noktası olmuştur.

    Tazı Kanyonu'nun da içinde yer aldığı Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda yaşayan belli başlı memeli türleri; yaban keçisi, karakulak, vaşak, geyik, dağ keçisi, ayı, tilki, kurt, tavşan, sansar ve porsuktur. Kızıl akbaba, kaya sıvacısı, kuyrukkakan, karakulaklı kuyrukkakan, aksırtlı kuyrukkakan, kaya serçesi, ebabil, kaya kartalı, taşkızılı, gökardıç, kızıl kirazkuşu, yılan kartalı, kaya güvercini, kaya kırlangıcı, kaya kirazkuşu ise Milli Parkta yaşayan başlıca önemli kuş türleridir.

    Tazı Kanyonu ve civarında saf servi, sedir, Toros Göknarı, karaçam ağaçları bulunur.


    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/tur-1501-zeytintas-magarasi---tazi-kanyonu---koprulu-kanyon---adam-kayalar.html
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 24.04.2024 02:23 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.