DOĞU KARADENİZ TURU Tur Programı

TUR PROGRAMI

                                                                   

 

Kalkış Yerleri: BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER- ALANYA-MANAVGAT-SİDE
Gezilecek Yerler: SAMSUN- TERME-ÜNYE-FATSA-ORDU- SÜMELA MANASTIRI- AYASOFYA- ATATÜRK KÖŞKÜ- GÜMÜŞÇÜLER KALEGON- GELİNTÜLÜ- KAÇKARLAR- ZİLKALE- PALOVİT ŞELALESİ- BATUM-GÜRCİSTAN- RİZE- UZUNGÖL- YENTE- SARIKAYA YAYLALARI-SÜRMENE- TRABZON- ORDU-AMASYA
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA – KONYA- KIRIKKALE-SAMSUN

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER- ALANYA-MANAVGAT-SİDE Bölgelerinden Belirtilen saatte belirtmiş olduğunuz alınış noktası sonrası KONYA-KIRIKKALE güzergahından SAMSUN hareket.

HAREKET SAATİ:

 



1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


2 Gün: SAMSUN, TERME, ÜNYE, FATSA, ORDU

Sabah erken saatlerde kahvaltımızı (Extra) aldıktan sonra Havza/Kavak Yolu’ndan Samsun'a (Amisos) ulaşıyoruz. İlk durağımız Karadeniz Bölgesi’nin tarih ve arkeolojisini en iyi aktaran Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olacak. Müze ziyaretinin ardından milli mücadelemizin simgesi olan Samsun Atatürk Anıtı’nda fotoğraf molası ve Atatürk'ü Samsun’a getiren Bandırma Vapurunun bire bir rekonstrüksiyonunu görüp fotoğrafladıktan sonra Terme ( Thermiskyra ) Ünye (Onea), güzergahı üzerinden Fatsa (Phadassia)’ya varıyoruz. Deniz savunmasının en güzel örneklerinden birisi olan Bolaman Kalesi ve sivil mimarinin eski örneklerinden olan Haznedaroğlu Konağı’nı görüp fotoğrafladıktan sonra Ordu ( Cotyora )’ya hareket Otelimize yerleşmeden önce şehri panoramik olarak görebileceğimiz deniz seviyesinden 475 m yükseklikteki Boztepe’yi fotoğraflıyoruz. Daha sonra yol yorgunluğumuzu atabileceğimiz, Ordu’da (Kotyora) bulunan otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama .

SABAH KAHVALTISI:(EXTRA)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


3 Gün: ORDU, SÜMELA MANASTIRI, AYASOFYA, ATATÜRK KÖŞKÜ, GÜMÜŞÇÜLER

Sabah otelde alınan kahvaltı ( 07.00 ) sonrası hareketle Ordu ( Kotyora ) Giresun üzerinden Tirebolu’ya doğru hareket ediyoruz. Burada çayın üretimini aşama aşama görebileceğimiz Çay Fabrikası gezimizin ardından Giresun ve Trabzon’un sahil ilçeleri yoluyla Akçaabat’a geliyoruz. Öğle yemeğinde leziz Akçaabat Köftesini tadarak Trabzon Merkez turumuzla başlıyoruz. Kommenoslar Dönemi merkez kiliselerinden birisi olan ve şu an müze olarak kullanılan Trabzon Ayasofya’sı ilk durağımız. Sonraki durağımız ise Türkiye’deki en güzel Atatürk Evleri’nden birisi olan Atatürk Köşkü. Trabzon’a özgü gümüş Kazaz ve Hasır işlerinin tanıtılıp satışının yapıldığı Saray Gümüş’teki mola sonrası Maçka’ya hareket ediyor ve Altındere Milli Parkı içerisinde bulunan ve Karadeniz denilince ilk akla gelen yer olan 1650 m. yükseklikteki Karadağ'ın eteklerindeki Sümela Manastırı, Ayazma, Kaya Kilisesi ve Su Kemerlerini geziyoruz. Gezimizin sonunda otelimize hareket ve yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


4 Gün: KALEGON, GELİNTÜLÜ, KAÇKARLAR, ZİLKALE, PALOVİT ŞELALESİ

Sabah kahvaltı sonrası hareketle otobüsümüz ile yapacağımız keyifli yolculukla Rize üzerinden Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Ayder’ in Köşkü sayılan Kalegon’a ulaşarak Gelin tülü Şelalesi’ni gördükten sonra dileyenler kısa yürüyüşler yapabilirler. Fırtına Deresi kenarındaki restoranımızda tadabileceğimiz yöresel lezzetlerden oluşan öğle yemeği molası sonrası Fırtına Deresi Kenarında Molada dileyen misafirlerimiz doğanın ve yeşilin tüm güzelliklerini yaşayabilir ya da ekstra rafting yapabilirler. Belirlenen zamanda buluşma sonrası aracımızla Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Kaçkarların Fırtına Vadisi boyunca doğa turu yapacağız. Eko sistemdeki endemik bitkilerin ve soyları tükenmekte olan hayvanların ana yaşam yeri olan Fırtına Vadisi boyunca ilerleyerek Cenevizliler ’den kalma tek kemerli köprüleri yol boyunca görüyor ve günümüze kadar en iyi durumda gelen Çinçiva Köprüsünü görüp fotoğraflıyoruz. Sonrasında ise bir tepe üzerine kurulmuş olan ülkemizde görülmesi en güzel yerlerinden Zil Kale’ye ulaşacağız. Zil Kale’nin görülmesi sonrası bineceğimiz minibüslerimizin bizleri götüreceği yer bir diğer harika Palovit Şelalesi olacak. Fotoğraflar çekip, doğa yürüyüşü yapacağımız burada, eşsiz doğal güzellikler bizlere eşlik edecek. Ardından Akşam yemeği ve konaklama otelimizde .

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


5 Gün: BATUM, GÜRCİSTAN, RİZE

DİKKAT ÖNEMLİ BİLGİ: 
*Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC. Vatandaşları, Batum'a, üzerinde TC. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır.
*Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM' a geçişleri için NOTER ’den onaylı MUAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. 


Sabah kahvaltı sonrası hareketle otobüsümüz ile Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. TC. Nüfus cüzdanı ile Gürcistan sınır kapısını geçip komşu ülkede Batum iline ulaşıyoruz. Gönye Kalesi’ni fotoğraflıyoruz. Ardından Çoruh Nehri’ni geçerek Batum’a ulaşacağız. Dünyadaki bütün bitki türlerini barındıran Botanik Parkı’nı gezdikten sonra Gürcü Mutfağının lezzetlerini doyasıya tadacağınız öğle yemeği molası vereceğiz. Orta Camii, Etnografya Müzesi, Şehir Parkı, Batum Limanı Avrupa Meydanı ve Medea Anıtı gezileri ardından verilen yeterli serbest zaman sonrası Türkiye’ye tekrar giriş yapıyoruz. Rize’de bulunan otelimize hareket ederken yol güzergahımız üzerinde bulunan Rize bezi üretim ve satış işletmesinde verilen yeterli zamanda, dileyen misafirlerimiz Rize bezi alışverişi yapabilirler. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


6 Gün: UZUNGÖL, YENTE, SARIKAYA YAYLALARI, SÜRMENE

Sabah kahvaltısı sonrası otobüsümüzle Uzun Göl’e hareket ediyoruz.

 1. Seçenek Uzun Göl Kenarında Mola dileyen misafirlerimiz Uzun Göl’ün yanındaki yürüyüş parkurlarında doğanın ve yeşilin tüm güzelliklerini yaşayabilir. Dileyenler (EKSTRA) Helikopter turu yaparak Kaçkar dağlarının muhteşem manzarasını seyretme imkânı bulabilirler.

 2. Seçenek (EKSTRA) (Kişi Başı 00 TL) belirlenen saatte bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Yüksek Yayla turumuza başlıyoruz. Muhteşem orman manzarası eşliğinde Karadeniz’in 30 ağaç çeşidinin aynı yerde yetiştiği bölgeyi keşfetmek için yüksek yaylalara doğru çıkmaya başlıyoruz. Bladi Yaylası’nı fotoğrafladıktan sonra tekrar minibüslerimize binerek Yente (Yenita) Yaylası’na ulaşıyoruz. İsteyen misafirlerimizle birlikte muhteşem manzara eşliğinde Sarıkaya Yaylası’na kadar yürüyoruz. Yürümeyip Yente’nin keyfini çıkaran misafirlerimiz ise verilen zamanla birlikte minibüslere binerek yürüyüş yoluna yetişiyor ve Uzun Göl’ü en yüksekten fotoğraflıyoruz

NOT: Bladi – Yente – Sarıkaya Yayla üçlüsünün hava koşulları sis vb. yüzünden gezilemeyecek olması ihtimalinde Haldizen (Demirkapı) Yaylası turu bunun yerine gerçekleştirilecektir. Sürmene’de meşhur bıçaklarını almanız için vereceğimiz mola sonrası otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde .

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



6 Gün:


6 Gün:


6 Gün:


6 Gün:


6 Gün:


6 Gün:


7 Gün: TRABZON, ORDU, SAMSUN-AMASYA

Sabah kahvaltısı ardından hareketle dönüş yolculuğumuz başlıyor. Trabzon’un sahil yolu ilçelerini izleyerek Giresun – Ordu – Samsun üzerinden Amasya’ya varışla birlikte   şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya'yı gezmeye başlıyoruz. Amasya'da Hazeranlar Konağı, Amasya Kalesi, Kızlar Sarayı ve Kral Kaya Mezarlarını inceliyoruz. Cilanbolu Kuyusunun işlevini dinleyerek şehri kuşbakışı görmek amacıyla Çakallar Tepesi’ne çıkıyoruz ve kuşbakışı Amasya’yı, Yeşilırmak’a uzanan cumbaları, koca bir tarihe ait yapıları, köprüleri, kenti saran sarp kayalıklara oyulmuş mezarları ve kente yayılmış asırlık çınarları görüyoruz. Sonrasında İlhanlılar Dönemi’nden kalma Mumyalar Müzesi’ni gezip Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. 

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



7 Gün:


7 Gün:


7 Gün:


7 Gün:


7 Gün:


7 Gün:


8 Gün: AMASYA-ÇORUM-ANKARA-KONYA-ANTALYA

Sabah kahvaltısından sonra Amasya gezimizi tamamlayıp Araçlarımıza yerleşiyoruz Yolda verilecek molanın ardından almış olduğumuz noktalara sizleri bırakıp bir başka TALYA TUR organizasyonun da görüşmek üzere ayrılıyoruz.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ: (EXTRA)

ANTALYA DÖNÜŞ SAATİ:

 



8 Gün:


8 Gün:


8 Gün:


8 Gün:


8 Gün:


8 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 6 Gece Otel Konaklaması
  • Açık Büfe6 Sabah Kahvaltısı
  • Açık Büfe 6Akşam Yemeği
  • Lüks Araçlar ile Ulaşım
  • Profesyonel Rehberlik
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Harcı (Batum)
  • Gürcistan Geçiş Ücreti
  • Boztepe Teleferik Ücreti
  • Zilkale Palovit Şelalesi Turu 
  • Uzun Göl Karaster Yaylası
  • Borçka Karagöl
  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)

 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/tur-19-dogu-karadeniz-turu.html
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 26.04.2024 06:01 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.