KONYA ŞEB-İ ARUS TURU Tur Programı

AKŞAM ÇIKIŞLI

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için Antalya-Beldibi-Göynük-Kemer-Belek-Manavgat-Alanya-Side bölgelerinden servisimiz hareket etmektedir. Belirtilen saatte belirtmiş olduğunuz alınış noktalarından hareket ile Manavgat Akseki üzeri Konya’ya hareket edilir.  

Konya’ya varış ile serbest zaman kahvaltı molamızın ardından Sille Köyü, Tavus Baba türbesi, Tropikal Kelebekler Vadisi gezilerimizi yaptıktan sonra öğle yemeği molası veriyoruz. Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi, günümüzde ise "Gel, Gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm Dünya'ya nam salmış olan Hz. Mevlâna Müzesi ile gezimize dervişane kapısından girerek başlıyoruz. Kuzey batı yönünde müzemizin içinde yer alan derviş hücreleri, güney yönünde yer alan matbah ve  Üçler Mezarlığı'na açılan Hâmûsân ( Susmuslar ) kapısından sonra avlunun doğusunda ise Sinan Pasa, Fatma Hatun ve Hasan Pasa türbeleri yanında semahane ve mescit bölümleri ile Mevlâna ve aile fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana bina gezimizi yaparak, avluya Yavuz Sultan Selim'in 1512 yılında yaptırdığı üzeri kapalı şadırvan ile "Seb-i Arûs" havuzu ve avlunun kuzey yönünde yer alan selse bil adı verilen çeşme ile gezimizi tamamlıyoruz. Ardından Koyunoğlu Müzesi geziyoruz. Sonrasında Hz. Mevlâna’nın “duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme “diye seslendiği ve ruhunun aynası olarak adlandırdığı Şems- i Tebrizi Türbesini ziyaret ediyor gezilerimizin ardından biraz dinlenmek adına Alâeddin Tepesinde kısa bir mola veriyoruz. Molamızın ardından Alâeddin Tepesinde bulunan Alâeddin Cami geziyoruz. Ardından Sultan II. İzzeddin Keykavus Devrinde, Emir Celâlettin Karatay tarafından, 649 yılında inşa edilen Karatay Medresesi 1955'den günümüzde Karatay Cini Eserleri Müzesi olarak kullanılmaktadır. Vezir Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından, hadis ilmi öğretilmek üzere 663'de yaptırılan İnce Minare Medresesini gezdikten sonra Meram Bağlarına gidiyoruz. Serbest Zaman ve Akşam yemeği. Sema törenini izlemek üzere hareket ediyoruz. Sema töreninin ardından araçlarımıza yerleşiyoruz almış olduğumuz noktalara sizleri bırakıp bir başka TALYA TUR organizasyonun da görüşmek üzere ayrılıyoruz.

TUR ÜCRETİ:

TÜM BÖLGELERDEN KATILIM TEK FİYAT

ANTALYA-KEMER-BELEK-ALANYA-MANAVGAT-SİDE KATILIM KİŞİ BAŞI :

NOT:0-4 YAŞ ÜCRETSİZ 5-12 YAŞ  00 TL İNDİRİMLİ

NOT: REZERVASYONLAR TUR ÜCRETİNİN TAMAMI ÖDEMESİ YAPILARAK GERÇEKLEŞMEKTEDİR.24 SAAT ÖNCEDEN İPTAL BİLĞİSİ VERİLEREK İPTALİ VE ÖDEME İADESİ GERÇEKLEŞİR.

 

ALINIŞ SAATLERİ:TURDAN 1 GÜN ÖNCE BİLDİRİLECEKTİR.

Kalkış Yerleri: ANTALYA-KEMER-BELEK-MANAVGAT-SİDE-ALANYA
Gezilecek Yerler: HZ.MEVLANA MÜZESİ-HÜRREM PAŞA TÜRBESİ-KOYUNOĞLU MÜZESİ-ŞEMS-İ TERBİZ TÜRBESİ-ALAADDİN CAMİİ-KARATAY MEDRESESİ-İNCİ MİNARE MEDRESESİ-MERAM BAĞLARI
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Tören Bileti
  • Öğle Yemeği
  • Ulaşım
  • Rehberlik Hizmeti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tropikal Kelebekler Bahçesi Girişi
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)

 

 

 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/tur-240-konya-seb-i-arus-turu.html
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 28.03.2024 13:14 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.