Kapadokya & Konya Turu Tur Programı

KAPADOKYA TURU 

Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler:
PROGRAM
1 Gün:

Akşam 21.30’da Antalya’dan  Belirlediğimiz Buluşma Noktalarımızdan Sizleri Alarak Gece Yolculuğu İle Turumuza Başlıyoruz. ( Alanya - Manavgat - Serik ve Kemer den servis araçlarımız mevcutdur )



2 Gün:

Sabah Yolda Ekstra Olarak Alınan Serbest Kahvaltı Sonrası Bölgeye Giriş Yapıyoruz. Eski Adıyla Korama Bugünkü Adıyla Göreme Vadisi İçinde Yer Alan Göreme Açık Hava Müzesi’ni Gezmek Üzere Hareket Ediyoruz. Müze İçerisindeki Muhtelif Kiliseler (Elmalı Kilise, Azize Barbara Kilisesi, Aziz Basileus Kilisesi, Çarıklı Kilise), Yemekhane, Mutfak, Kiler, Şaraphane Ve İncil İn Baştan Sona Resmedildiği Tokalı Kilisesi Göreceğimiz Yerler Arasında. Ürgüp'e geçerek Panoramik Turdan Sonra; Şarap Mahzenlerini Ziyaret Ediyoruz. Daha Sonra İse Şapkalı Peribacalarının En Güzel Örneklerinin Bulunduğu, Aynı Zamanda Bütün Kapadokya Bölgesinin Manzarasını Panoramik Olarak İzleme Şansı Sunan Üç Güzeller Mevkiinde Fotoğraf Molası Veriyoruz. Asmalı Konak Dizisinin de Çekildiği, Rum Mimarisinin En İyi Örneklerini Görebileceğimiz Mustafa Paşa Köyünü (Sinassos) Gördükten Sonra Bölgenin En Yüksek Noktası Olan, Bazı Tarihsel Dönemlerde Savunma Amaçlı Olarak Kullanılmış ve Tamamı Doğal Olarak Oluşmuş Bir Kaya Bloğunun Oyulması İle Hitit Dönemi İle Ms.9.YY Arasında Ortaya Çıkmış Olan Üç Hisarlar Kalesi’ni Dışarıdan Fotoğrafladıktan Sonra Uç Hisar’da Bölgeye Ait Yöresel Baharat Ve Yemişlerin Tanıtıldığı Sergide Alışveriş Yapma İmkânı Buluyoruz. Günün Son Gezisi Onyx Taşının İşlendiği Onyx Taş Atölyesi Buradaki Taş İşleme Sanatı Konusunda Bilgiler Alındıktan Sonra Akşam Yemeği Ve Konaklamak ÜzerStone Concept Hotel http://www.alphotelcappadocia.com/

 



3 Gün:

Otelimizde Alacağımız Açık Büfe Sabah Kahvaltısı Sonrasında Kayaların Oyulması İle Elde Edilmiş Eski Yerleşim Birimlerinin Yer Aldığı Çavuşin Ören Yerinin Gezilmesinden Sonra, Çok Başlı Peribacalarının Ve Keşiş Hücrelerinin Görülebileceği Paşa Bağı’nda Fotoğraf Molası Veriyoruz. Sonrasında Peri Bacalarının Oluşturduğu Şekillerin Bazı Şeylere Benzetildiği Dervent Vadisi’ni Geziyoruz. Turumuz Cilalı Taş Devrinden Beri Aynı Teknik ve Malzeme İle Çanak Çömlek Üretimi Yapılan Avanos’a Yapacağımız Ziyaret Takip Ediyor. Bu Ziyaretimiz Sırasında Kızılırmaktan Elde Edilen Çamurun İşlenmesi ve Çömlekçi Çarkı Başta Olmak Üzere Çeşitli Teknikler İle Sanat Eserlerine Dönüştürülmesi Konusunda Bilgiler Alıyoruz, Arzu Eden Misafirlerimiz Alışveriş Yapma imkanı da bulacak ve Sonrasında Horasan da Dünyaya Gelen Yeniçerilerin Piri Hacıbektaş  Veli Türbesini Ziyaret Ediyoruz. Son Olarak Dönüşte Halı Atölyelerinin Gezilmesi İle Bugünkü Turumuza Son Veriyoruz Akşam Yemeği Ve Konaklamak Üzere  Otelimize Dönüyoruz. 

Stone Concept Hotel http://www.alphotelcappadocia.com/

 

NOT: Uygun Koşullar Sağlanabilirse İsteyen Misafirlerimiz Akşam 20.30’da Başlayacak Türk Gecesi Eğlence Organizasyonuna Katılabilirler. Ulaşımı Kendi Tur Otobüsümüz İle Sağlayacağımız Organizasyonda; Anadolu Halk Oyunları Gösterisi, Dansöz Gösterileri Ve Eğlenceler Olacaktır. Sınırsız Yerli İçki Ve Diğer İçecekler İkram Edilmektedir. 

 



4 Gün:

(Sabah Katılmak İsteyen Misafirler İçin Hava Şartları Uygun Olursa BALON TURU Sabah Saat 5.00-05.30 Arası Otelimizden Servisler gelip Balon Turlarının Yapıldığı Kalkış Alanına Ulaştırıyor). Balonlar Uçuş İçin Hazırlanırken Misafirlerimiz Kahvaltı İçin Bir şeyler Atıştırma Şansı Bulacaklar. Kısa Suren Bir Hazırlıktan Sonra Balonlar Gün Doğumuna Yakın Uçuşa Başlayacaklardır. Uçuş Yaklaşık 45 dk Sürecek. Balan Turu Sonrasında 07.00-07.30 Civarında Otelimize Dönüş Yapıyoruz.  (Tur Esnasında Katılacak Kişi Sayısına Göre Grup Fiyatı İstenip Güncellenecektir)


Otel de Sabah Kahvaltımızı Alarak Otelden Ayrılıyoruz. İlk Durağımız, Düşman Baskınlarından Kaçan Binlerce Kişinin, Aylarca Yaşayabileceği Şekilde Düzenlenmiş Bir Mühendislik Harikası Olan Derin Kuyu Yeraltı Şehri Olacak. (Veya Kaymaklı Yeraltı Şehri). Sonra Kanyon-Vadi Olan Doğa Harikası, Ihlara Vadisi’ne Ağaçaltı, Yılanlı Gibi Kiliseleri Vb. Birçok Yeri Görmek Üzere İniyoruz. Burada ki Hayretler Verici Gezimizi de Sonlandırdıktan Sonra Yolumuz Üzerinde Konya’ya Mevlana Türbesini Ziyaret Etmek Üzere Yola Koyuluyoruz. Mevlana Celalettini Rumi Dergah Ziyaretleri Sonrasında da Akşam Yemeği Molası Veriyoruz Konya’nın Etli Pidesi Ve Daha Bir Çok Lezzetlerini Tatma Fırsatı Bulduktan Sonra Antalya ya dönüş Yolculuğuna Başlıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otobüslerle Gidiş Ve Dönüş Ulaşım
  • Otellerde Yarım Pansiyon Konaklama (2 Akşam Yemeği-2 Sabah Kahvaltısı)
  • Tüm Çevre Gezileri
  • Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Rehberlik Hizmetleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Otel Dışında Alınan Tüm Yemekler 
  • Otelde Mini Bar ve İçecekler
  • Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Balon Turu ve Türk Gecesi
  • Müze Ve Ören Yeri Giriş Ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar

    0-6 YAŞ ARASI ÇOCUK KOLTUK İSTERSE 200 TL 


    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/kapadokya-turu-3-gece
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 20.04.2024 08:44 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.