SÖMESTR DÖNEMİ BURSA ÇANAKKALE Tur Programı
Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler:
PROGRAM
1 Gün: 23 Ocak 2020

Evinize en yakın  duraklarımızdan  akşam saatlerinde  belirlediğimiz noktalardan misafirlerimiz alındıktan sonra rehberimizin anlatacağı   tarih dolu bir yolculuk için yola  çıkıyoruz.



2 Gün: 24 Ocak 2020

Gece yolculuğu ardından kahvaltımızı yol üzerinde dinlenme tesislerinde yâda Cumalı Kızık Köyünde alıyoruz.( Kahvaltı ekstra )Kahvaltımızın ardından Kınalı Kar Dizisinin de çekildiği taş döşemeli dar sokaklarınca uzanan mor, mavi, sarı renklere boyanmış taş ve tahta karışımı evleriyle bizi büyüleyecek geçmişi 1300 yıllarına dayanan UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan Cumalı Kızık Köyünü geziyoruz. Gezilerimizin ardından yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından Osman Gazi, Orhan Gazinin de türbesinin bulunduğu Ulucami’yi geziyoruz. Burada rehberimizin anlatımları ardından Anadolu’nun duvar çevresi çinilerle işlenmiş tek camisi ve Bursa’nın sembolü haline gelmiş Yeşil Cami yi geziyoruz. 1414 Yıllarında Celebi Mehmet tarafından yaptırılmış Yeşil Cami’yi gezdikten sonra. Osmanlı İmparatorluğunun Başkenti Bursa olduktan sonra yaptırılmış Koza Hanı ziyaret ediyoruz. Burada geçireceğimiz keyifli dakikalar sonrasında da konaklayacağımız Çanakkale’deki otelimize doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 3.30 saat sürecek yolculuğumuz ardından otelimize varıyoruz. Konaklama  ve akşam yemeği otelimizde.



3 Gün: 25 Ocak 2020

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı dan sonra. Gelibolu yarımadasına doğru Feribotla hareket ediyoruz.Burada ki rehberimizin bize anlatacağı birçok hikaye eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı, Şahindere Sargıyeri Şehitliği, Büyük Şehitler Abidesi ve Morto Koyu, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş, Zığındere Sargıyeri Şehitliği, Alçıtepe Köyünde Öğle Yemeği Molası, Anzac Koyu, Kanlısırt Yazıtı, Anzac Anıtı, Kırmızısırt Tünel ve Siperleri, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Atatürk Anıtı ve Yeni Zellanda Anıtı, Siperler, Atatürk’ün Gözetleme Yerinden Anafartalar Ovasını Kuş Bakışı İzleme ve Gelibolu Yarımadasından ayrılarak Çanakkale merkeze doğru yola çıkıyoruz  ve İlk durağımız; Deniz Müzesi, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi, Saat Kulesi,  Kordonun Eşsiz Güzelliği Eşliğinde Büyük Truva Atında Anlatım ve Resim  Molası, Tarihi Aynalı Çarşı Pasajını Ziyaret Sonrasın da günlük gezimizi sonlandırıyoruz

Konaklama ve Akşam Yemeği  Çanakkale otelimizde



4 Gün: 26 Ocak 2020

Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Kazdağıları milli parkına doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuz ardından Kazdağları milli Parkını içinde Yeşilyurt Köyünü ziyaret ediyoruz. Ege nin en güzel köylerinden olan Yeşilyürt köyün de yöresel ürünlerden alışveriş yapabilirsiniz serbest zaman ardından Kazdağlarından ayrılıyoruz ve Cunda adasına doğru yola çıkıyoruz ada içinde de vereceğimiz yeterli serbest zamanın ardında zamanımız yeter ise Ayvalık Şeytan sofrasında fotoğraf molası veriyor ve Ardından turumuzu Bergama Antik Kenti gezisiyle turumuzu sonlandırıp  dönüş yolculuğu için otobüsdeki yerlerimizi alıp Antalya’ya yola çıkıyoruz



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş - Dönüş Ulaşım
  • Otel Konaklamaları
  • Otel de alınan ; Sabah Kahvaltıları ve Akşam yemekleri
  • Rehberlik Hizmetleri
  • Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm ekstra harcamalar
  • Otel dışında alınan Tüm Yemekler
  • Otelde alınan Akşam yemeklerindeki içecekler 


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/somestre-canakkale-bursa-gezisi
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 25.04.2024 18:18 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.