UÇAKLI DİYARBAKIR - MARDİN - MİDYAT TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: ANTALYA HAVALİMANI
Gezilecek Yerler: DİYARBAKIR-MİDYAT-TELKARİ ÇARŞISI-MOR GABRİL-DAYRULZAFARAN MANASTIRI-MARDİN-TARİHİÇARŞI-KASIMİYE MEDRESESİ-DARA ANTİK KENTİ
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA-DİYARBAKIR -MARDİN

Sabah 07:45 ta Antalya Hava Limanında buluşuyor ve Sun Express 09.15 uçağıyla Diyarbakır 'a gidiyor;gezimize Diyarbakır'dan başlıyoruz. . Diyarbakır'da İlk olarak edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden ve 35 yaş şiiri ile tanınan, Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ve şu anda müze olarak hizmet veren evi geziyoruz. Bu ev aynı zamanda Diyarbakır sivil mimarisinin en güzel örneğidir. Sur içersinde İslam tarihinin en eski camilerinden olduğuna inanılan, Anadolu’da kurulan ve İslam Dünyası’nın V. Haremi Şerifi olan Diyarbakır Ulu Camiini geziyoruz. Yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır Surlarının en eskisi olan Mardin Kapı ve Keçi Burcunu görüyoruz. Aynı noktadan Dicle kıyısındaki Hevsel Bahçeleri ve 10 Gözlü Köprüyü de gördükten sonra Batman üzerinden Hasankeyf’e doğru hareket ediyoruz. Türkiye’de ilk petrol kuyusunun bulunduğu ilimiz Batman’ı panoramik olarak gördükten sonra, Ilısu Barajı ile sular altında kalan olan Hasankeyf’e varıyoruz. Eski Hasankeyf'ten çıkartılan eserlerin bir kısmını Yeni Hasankeyf'de görüyoruz. Bunlar Zeynel Bey Türbesi, El Rızk camisi ve Süleyman Paşa camilerinin minarelerini görebileceğiz. Ardından Eski Hasankeyf'in bulunduğu bölgeyi panoramik olarak görebileceğimiz tekne turumuza çıkıyoruz. Yaklaşık 45 dakika sürecek olan tekne turunda Eski Hasankeyf Kalesi, Eski Hasankeyf Mağaralarını gördükten sonra konaklamak üzere Mardin’deki otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

SABAH KAHVALTISI:(EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:OTEL

KONAKLANACAK OTEL: http://www.yaygrand.com/



1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


2 Gün: MİDYAT-TELKARİ ÇARŞISI-MOR GABRİEL -DAYRULZAFARAN MANASTIRI-MARDİN-TARİHİÇARŞI-KASIMİYE MEDRESESİ-DARA ANTİK KENTİ

 Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Eski Mardin turumuzu yürüyerek gerçekleştiriyoruz. Tarihi Mardin sokaklarından yaya olarak yolumuza devam edip Mardin Müzesi Binasını dışardan görerek, Mardin’in en önemli tarihi yapılarından içerisinde Hz. Muhammed’in sakalı şerifinin bulunduğu Ulu Camiyi geziyoruz. Birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış olan PTT binasını görüyoruz. Tarihi çarşılarda alışveriş molası verdikten sonra Mardin’in sembollerinden olan Abbaralardan geçerek bizi bekleyen aracımızla buluşup 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Bu noktada muhteşem manzarasıyla Mezopotamya Ovası’nı fotoğraflamayı unutmayınız. Midyat’a hareket ediyoruz. Müsaitlik durumuna göre, Süryani cemaatinin Dünyadaki en önemli merkezlerinden ve de mimari açıdan eşsiz sayılabilecek Mor Gabriel veya Dayrül Zafaran Manastırlarından birisini geziyoruz. Gezimize Tarihi Midyat Evlerinin arasından yürüyerek devam ediyoruz. Midyat’ın dünyaca ünlü el işleme sanatı olan Gümüş ve Telkâri ürünlerinden satın alınabileceğiniz çarşıda serbest zaman verdikten sonra otelimize dönüyoruz.

SABAH KAHVALTISI:OTEL

ÖĞLEN YEMEĞİ:EXTRA 

AKŞAM YEMEGİ: OTEL

KONAKLANACAK OTEL: http://www.yaygrand.com/



2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


3 Gün: MARDİN - DİYARBAKIR - ANTALYA

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında rehberimiz eşliğinde Mardin’e özgü bakır işlemelerin yer aldığı Bakırcılar çarşısı ve  yapılış tarihi tam olarak bilinmese de 1487-1502 tarihleri arasında yapıldığı tahmin edilen Kayseriye Çarşısını geziyor ve vereceğimiz serbest zaman sonrasında Antalya’ya dönmek üzere Diyarbakır Havaalanına geçiyoruz.20:20 Sun Express uçağıyla Antalya’ya dönüyoruz. Bir başka TALYA TUR Organizasyonunda görüşmek üzere HOŞÇAKALIN.

SABAH KAHVALTISI:OTEL

ÖĞLEN YEMEĞİ:EXTRA

AKŞAM YEMEGİ:EXTRA

ANTALYA DÖNÜŞ SAATİ : 21.35

NOT: HER TARİH İÇİN 16 KİŞİLİK KONTENJAN MEVCUTTUR,



3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 2 Gece Otel Konaklaması
  • Lüks Araçlar ile Ulaşım
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik 
  • Açık Büfe 2 Sabah Kahvaltısı
  • Açık Büfe 2 Akşam Yemeği
  • Antalya-Diyarbakır Uçak Bileti
  • Mardin -Antalya Uçak Bileti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Öğle Yemekleri
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)

 



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/tur-4020-ucakli-diyarbakir---mardin---midyat-turu.html
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 16.04.2024 09:34 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.