UÇAKLI BUTİK KARADENİZ (BATUM & YAYLALAR) Tur Programı

                 

Kalkış Yerleri: ANTALYA HAVALİMANI
Gezilecek Yerler: ANTALYA-TRABZON-TRABZON KALESİ-ATATÜRK KÖŞKÜ-TRABZON AYASOFYASI-SÜMELA MANASTIRI- RİZE -AYDER YAYLASI-GELİN TÜLÜ ŞELALESİ-ÇİNÇİVA-ZİLKALE-PALOVİT ŞELALESİ- AYDER-BATUM - UZUNGÖL-SÜRMENE KALESİ
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA - TRABZON - TRABZON KALESİ - ATATÜRK KÖŞKÜ - TRABZON AYASOFYASI - SÜMELA MANASTIRI

Sabah saat 11:00 da Antalya Havalimanı'nda buluşuyor ve Pegasus Hava Yollarının  12:20 uçağıyla Trabzon’a gidiyoruz. Trabzon Havalimanı'nda bizi bekleyen aracımıza geçiyor ve ilk olarak Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun Camii ve Zağnos Deresi yanından Trabzon Kalesi'ni de panoramik olarak görerek Soğuksu Tepesi’ndeki Art Neuve (Yeni Sanat) tarzında Konstantin Kabayanidis’in yaptırmış olduğu ve Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Sonraki durağımız Trabzon Ayasofya’sı oluyor. Komnenos Krallığı döneminde İstanbul’daki Ayasofya’ya ithafen yapılan bu mimari harikası yapıyı ve fresklerini tanıdıktan sonra bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada gümüş, telkari, Trabzon hasır bileziği ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılan, Kazaz Türkleri tarafından bölgeye kazandırılan en değerli sanat olarak nitelendirilen ve kadınlar için hayranlık uyandıran işçiliğiyle Kazaziye sanatının inceliklerini öğreniyoruz.

Trabzon’un Maçka ilçesinden geçerek koruma altında olan Altındere Milli Parkına ulaşıyoruz. Coşan dere boyunca doğanın görkemli güzelliklerini seyrederek yapacağımız bu yolculuk Sümela Manastırının görünmesiyle taçlanacak. Bizans İmparatoru I.Theodosius zamanında (375-395) Atina’dan gelen Barnabas ve Sophranios isimli iki rahip tarafından kurulmuş olan manastır Meryem Ana adına kurulan manastırın "Sümela" adını "siyah" anlamına gelen "melas" sözcüğünden aldığı söylenmektedir. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında konaklamak üzere Ayder’deki otelimize gidiyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Extra 

Öğle Yemeği: Extra 

Akşam Yemeği: Otelde 

Konaklanacak Otel - http://www.ayderyesilvadi.com/



2 Gün: AYDER YAYLASI - GELİN TÜLÜ ŞELALESİ - ÇİNÇİVA - ZİLKALE - PALOVİT ŞELALESİ

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası Ayder’de Gelin Tülü şelasini ve Ayderi gezdikten sonra Çat Vadisi boyunca devam ediyor ve Şenyuva (Çinçiva) Taş Köprü'de fotoğraf molası veriyoruz. Çinçiva Köyü'nün harika manzarayla birlikte fotoğraflarımızı çekerken rehberlerimiz Karadeniz dağ mimarisi ile ilgili bilgileriyle yaşam şartlarını daha iyi hissedebilmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf molamızın ardından Zilkale’ye ulaşıyoruz. Ticaret güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan deniz seviyesinden 750, çat deresinden ise 100 metre yukarıya kurulmuş bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi gezip Kaçkarların eşsizliği güzelliği ve bol oksijen içerisinde büyülü bir dünyayı yaşamak için Palovit Şelalesine geçeceğiz. Bu unutulmaz anların ardından programımızı tamamlayarak tur aracımıza geri dönüyoruz ve otelimize geçiyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde 

Öğle Yemeği: Extra 

Akşam Yemeği: Otelde 

Konaklanacak Otel - http://www.ayderyesilvadi.com/



3 Gün: AYDER - BATUM

Sabahın erken saatlerinde otelden çıkıp Gürcistan’a geçiyoruz. Batum Karadeniz’in Las Vegası olarakta adlandırılır. Yüksek tepeler, masmavi bir deniz ve yemyeşil ormanın tam ortasında kurulu olan Batum, Gürcistan‘ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti. Sovyet Rusya Dönemi’ni yansıtan mimari yapılar, manolya ağaçlarının sıralandığı geniş bulvarlar, birbirinden özgün parklar ile Batum için bir heykeller şehri denebilir. Batum Bulvarı, şehir merkezindeki plaja paralel uzanan 7 km uzunluğunda palmiyelerle süslü bulvar; kafeleri, çeşmeleri, heykelleri ve park alanları ile dikkat çekiyor. Piazza Meydanı (Piazza Square), Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Şehrin renkli meydanlarından biri olan Tiyatro Meydanı ise görülmeye değer. Meydanın hemen yanında da opera binası bulunuyor. Tiyatro Meydanı’nda yer alan deniz tanrısı Poesidon Heykeli ise şehrin en görkemli heykellerinden birisi. Avrupa Meydanı, şehrin ana meydanı olarak geçiyor. Sıcak yaz akşamlarında çocuk cıvıltılarına ve hoş sohbetlere ev sahipliği yapan parkın merkezinde yer alan, elinde altın koyun postu ile Medea Heykeli. Astronomik Saat (Astronomic Clock), Prag ve Venedik’teki astronomik saatlerin bir benzerini de Batum’da bulmak mümkün. Chacha Tower, İzmir Konak Saat Kulesi’nin bir kopyası olan, 25 metre yüksekliğinde, 4 çeşmeli kule Liman yakınında yer alıyor. Aşk Heykeli (Ali ve Nino Heykeli), Batum Limanın hemen yakınında deniz kıyısında bulunan, 7 metre yüksekliğinde metalden yapılmış heykel, Görülmesi gereken önemli bir sanat eseri olarak geçiyor. Alfabe Kulesi, 2012 yılında yapılan 130 metre uzunluğundaki Alfabe kulesi, kökeni 5. yüzyıla kadar giden ve dünyada yaşayan 12 alfabe türünden biri olan Gürcü Alfabesine ithafen yapılmış. Rehberimizin anlatımlarıyla Batum’u tanıdıktan sonra buradan ayrılıyoruz ve Hopa’daki otelimize geçiyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde 

Öğle Yemeği: Extra 

Akşam Yemeği: Otelde 

Konaklanacak Otel - Heyamo otel 



4 Gün: KLASKUR DERESİ - BORÇKA KARAGÖL - MACAHEL - MARAL ŞELALESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından ilk olarak Klaskur deresini görüyoruz ve ardından Karagöl’ü ziyaret ediyoruz. İlçe merkezine 27 km. mesafede yer alan ve Türkiye’nin Saklı Cennetleri arasında gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı yeşilin her tonunu barındıran ağaçların göle yansımasıyla bizleri kendisine hayran bırakacak gölde manzaranın ve doğanın keyfini çıkarıyor ve ülkemizin tek biyosfer sahası olarak kayıtlara geçen ve ekosistemi ile bilim insanlarını hayrete düşüren Macahel’I ziyaret ediyoruz. Kafkas arılarının kaynağı olan; yayla turlarının olmazsa olmazı Macahel, Camili, Efeler, Düzenli, Uğurlu, Kayalar ve Maral köylerinden oluşan bu bölge Avrupa ve Asya’nın tek ılıman iklim yağmur ormanlarına ev sahipliği yapıyor. Macahel’de alacağımız öğle yemeği sonrası Maral Şelalesi’ne hareket ediyoruz.Şelalenin bulunduğu yerde şelalenin bulunduğu noktada araçlarımızdan inip kısa bir yürüyüş sonrası Türkiye’nin en yüksekten düşen şelalesini (65 mt.)görüyoruz. Şelaleye inen yoldaki cafede serbest zaman veriyor ve otelimize geçiyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde 

Öğle Yemeği: Extra 

Akşam Yemeği: Otelde 

Konaklanacak Otel - HEYAMO OTEL 



5 Gün: UZUNGÖL - SÜRMENE KALESİ - TRABZON - ANTALYA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Panoramik olarak yapacağımız Rize şehir turumuzun sonrası ilk olarak tarihi Hapsiyaş köprüsünde(Kiremitli Köprü) fotoğraf molası veriyor ve Uzungöle ulaşıyoruz.Uzungöl de vereceğimiz serbest zaman sonrasında Sürmene’de bulunan ve zengin bir ağaç işi bezemesine sahip olan, 1856’da Hacı Yakupoğlu Memiş Ağa tarafından yaptırılmış olan Kastel Konağı, yani namı değer Memiş Ağa Konağını ziyaret ediyoruz. Sürmene Kalesi’ni panoramik olarak görmenizi sağlayacak seyir terasını gördükten     Trabzon Havalimanı'na geçiyoruz. Ve saat  20:35 Sun Express uçağıyla Antalya’ya dönüyoruz. Bir başka TALYA TUR Organizasyonunda görüşmek üzere ayrılıyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde 

Öğle Yemeği: Extra 

Akşam Yemeği: Extra



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Antalya – Trabzon – Antalya Uçak Bileti
  • 4 Gece Otel Konaklaması
  • 4 Sabah Kahvaltısı
  • 4 Akşam Yemeği
  • Ulaşım
  • Yayla Turları
  • 1618 Sayılı Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Milli Park Giriş Ücretleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Kişisel Harcamalar
  • Extra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Yurt dışı çıkış harcı 150 tl


Kalkış Yerleri
    Notlar

    GÜMRÜK GEÇİŞLERİ HAKKINDA

    *Türkiye ve Gürcistan vatandaşlarının iki ülke arasında nüfus cüzdanlarıyla seyahat etmelerini sağlayan düzenlemenin 10 Aralık 2011’de yürürlüğe girmesiyle vatandaşlarımız, Gürcistan’a, her girişte 90 günü aşmayan seyahatleri için vizesiz ve “Yeni Tip Biyometrik Kimlik Kartı” veya geçerli pasaportlarıyla seyahat edebilirler. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır.

    * 1 Eylül 2019’dan itibaren Yeni Tip Biometrik Kimlik kartı kullanılması gerekmektedir, Eski nüfus cüzdanı ile yurtdışına çıkış yapamamaktadırlar. Yeni Tip Biometrik Kimlik kartlarında yıpranma,kırılma, kaplama kabul edilmiyor bu nedenle hiçbir şekilde zarar görmemiş kimlik kartlarını ibraz etmek gerekmektedir.

    *Sarp sınır geçişinde dönemsel yoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir, bu konuda rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır.

    *Nüfus cüzdanlarıyla Gürcistan’a gitmek üzere ülkemizden çıkacak vatandaşlarımıza çıkış işlemlerini gerçekleştiren görevlilerce “Giriş-Çıkış Formu” verilmektedir. Vatandaşlarımızın bu belgeyi Gürcistan’da kaldıkları süre boyunca yanlarında taşımaları ve ülkemize geri girişlerinde nüfus cüzdanlarıyla birlikte hudut görevlilerine ibraz etmeleri zorunludur.

    *Herhangi bir sebeple Gürcistan’da 90 günden fazla kalmak isteyen ve oturma izni müracaatında bulunacak olan vatandaşlarımızın Gürcistan’a girişlerinde pasaport kullanmaları gerekmektedir.

    *İki ülke vatandaşlarının nüfus cüzdanlarıyla seyahatleri yalnızca Türkiye ve Gürcistan arasında mümkündür. Üçüncü ülkelere seyahatler için pasaport gerekecektir.

    *Nüfus cüzdanıyla Gürcistan’a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, mevzuatımız uyarınca anne ve babalarının birlikte nezaretinde veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi muvafakatini ibraz etmek suretiyle ülkemizden çıkış işlemi yapabileceklerdir. Kimliğinde resim bulunmayan çocukların geçişlerine izin verilmemektedir bu nedenle resimli pasaportları varsa ibraz edilmelidir, aksi takdirde yetkililerce sınırdan geçişlerine izin verilmeyecektir.

    *Sadece nüfus cüzdanıyla seyahat eden vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarını kaybetmeleri olasılığına binaen, Tiflis Büyükelçiliğimizde veya Batum Başkonsolosluğumuzda ülkemize geçişlerini teminen geçici pasaport müracaatlarında bulunabilmeleri için yanlarında fotoğraflı bir başka belgeyi daha (ehliyet, öğrenci kimliği v.s.) bulundurmaları önem arzetmektedir.

    *Gürcistan’a seyahat edecek vatandaşlarımızın pasaportlarında, Abhazya’ya ve Güney Osetya’ya deniz yoluyla ve/veya başka ülkeler üzerinden seyahat ettiklerini gösteren damga veya mühür bulunduğu takdirde Gürcistan’a girişlerinde hapis ve/veya para cezasına çarptırılmaları söz konusu olabilecektir.

    *Gürcistan’a seyahat edecek vatandaşlarımızın yanlarında 30.000 Lari veya üzerindeki bir meblağa tekabül eden Türk Lirası/döviz bulundurmaları halinde, Gürcistan gümrük memurlarına önceden sözlü veya yazılı olarak paralarını beyan etmeleri önem taşımaktadır. Beyan edilmeyen nakit paraya, Gürcistan mevzuatı uyarınca el konulmaktadır.

    GÜMRÜK FORMALİTELERİ

    4458 sayılı Gümrük Kanunun 167 nci maddesi, 07.07.2010-2010/659 ve 15.03.2011-2011/1546 tarihli-sayılı Bakanlar Kurulu Kararları ile değişik 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar, 19.04.2011 tarihli ve 2011/23 sayılı Genelge.

    Yolcu beraberi hediyelik eşya muafiyeti nedir?

    Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır.

    Yolcu beraberinde getirilen Ek-9 sayılı liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşya için muafiyet nasıl uygulanır?

    Yurda giriş yapan yolcuların Karar eki Ek-9 liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşyaya, yolcu beraberinde olmak kaydıyla, muafiyet tanınacaktır.

    Tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünler için muafiyet hakkı karşısında yazılı miktarı aşmamak kaydıyla her bir ürün için ayrı ayrı kullanılabilir. Ayrıca, tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünlere ilişkin muafiyet hakkından, 18 yaşın altındaki yolcular faydalanamayacaktır.

    Muafiyet kapsamındaki eşya tür ve miktarları şu şekildedir:

     

    TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ

     

    1- Sigaralar 600 adet ( 3 Karton )

    2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) 100 adet

    3- Puro 50 adet

    4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr.

    5- Pipo tütünü 250 gr.

     

    ALKOLLÜ ÜRÜNLER

    1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.

    2- Alkol derecesi % 22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.

     

    KOZMETİK ÜRÜNLER

    600 ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.

     

    GIDA ÜRÜNLERİ

    1- Çay 1 kg.

    2- Çözülebilir hazır kahve 1 kg.

    3- Kahve 1 kg.

    4- Çikolata 1 kg.

    5- Şekerden mamul yiyecek 1 kg.

    İsteyen yolcular 1 kg çikolata veya 1 kg. şekerden mamul yiyecek haklarının tamamını yani 2 kg.lık hakkı söz konusu eşyadan sadece birisi için kullanabilirler.


    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/tur-4049-ucakli-butik-karadeniz-batum-yaylalar.html
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 26.04.2024 05:57 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.