GÜL HASADI - SALDA GÖLÜ Tur Programı

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER bölgelerinden servisimiz hareket etmektedir. Belirtilen saatlerde alınış noktalarında sizlerle buluşuyor ve gezimizi başlatıyoruz. Karacaören Göl Restoran'da vereceğimiz kahvaltı molası sonrası Karaca Ören Barajı Seyir Terası'na çıkıyor ve bu güzel doğayı fotoğraflıyoruz. Ardından Isparta Güney Kent’e hareket ediyoruz ve Güney Kent Belediyesi'nin organize etmiş olduğu Gül Bahçeleri'ne geçiyoruz. Gül Fabrikası'nın dağıtmış olduğu Gül Keselerimize kendi ellerimiz ile toplayacağımız güllerimizi koyuyoruz. Gül toplama İşlemimizin bitiminde Gülhane'ye geçiyoruz. Gül kokuları arasında Geleneksel Gül Yağı ve Gül Suyu'nun nasıl çıkarıldığını uygulamalı olarak izliyoruz. Öğleden sonra Güney Kent'ten hareket ederek Burdur Merkez Restoran'da öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası Salda Gölü'ne geçiyor ve burada 2 saat Maldivler Plajı'nda yüzme molası veriyoruz. Salda Gölü'ndeki serbest zamanımız sonrası Antalya'ya dönüş yolculuğumuzu başlatıyor ve bir başka Talya Tur organizasyonunda görüşmek üzere ayrılıyoruz.

Tur Ücreti: 

Antalya'dan

Sadece Ulaşım + Tarla Girişi: 300

Ulaşım + Tarla Girişi + Kahvaltı veya Öğle Yemeği: 350

Ulaşım + Tarla Girişi + Kahvaltı + Öğle Yemeği: 400

0-4 Yaş Ücretsiz / 05-12 Yaş Çocuk 50 İndirimli

Kalkış Yerleri: ANTALYA ANA CADDE ÜZERLERİNDEN
Gezilecek Yerler: KARACAÖREN BARAJ-GÜNEYKENT-BURDUR-SALDA GÖLÜ
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Öğle Yemeği (Burdur Şiş Salata)
  • Gül Bahçesi Giriş Ücreti
  • Ulaşım
  • Rehberlik Hizmeti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    ISPARTA GÜLÜ

    “ROSA DAMASCENA” yağlık gül çiçeği sadece Isparta ve çevresinde yetişmekte olup Mayıs ve Haziran aylarında hasat edilmektedir. Bölgede mevsim şartlarına da bağlı olarak dekar başına yaklaşık 450 – 1000 kg arası gül çiçeği hasat edilmektedir. Gül çiçeğinin buharlı su distlasyonu ile işlenmesinden gülyağı ve gül suyu, n-hekzan ekstraksiyonu (extraction) yöntemiyle işlenmesinden gül konkreti ve konkretten de etil alkol ekstraksiyonu ile gül absolütü üretilmektedir. 1 kg gül yağı elde etmek için yaklaşık 3.750 kg gül çiçeği, 1 kg gül konkreti elde etmek için de yaklaşık 350 kg gül çiçeği işlenmesi gerekmektedir. Gül çiçeğinden ilk başlarda sadece gül yağı ve gül suyu elde edilmekteyken günümüzün teknolojisiyle artık 40’tan fazla gül ürünü elde etmek mümkündür. Özellikle gül yağı, kozmetik sanayinin yanında gıda ve temizlik sanayinde de kullanılmaktadır. Gül çiçeğinden elde edilen özlerden, antioksidan ve antiseptik özelliği nedeniyle çeşitli deri hastalıkları ile bağırsak bozulmalarında, diş ağrıları ve göz iltihaplanmalarında yararlanılmaktadır. Gül çiçeğinden üretilen gül yağı ve gül konkreti parfüm ve kozmetik sanayisinde kullanılan en pahalı ham maddelerdendir. Ülkemizde üretilen gül yağının % 90’ı, gül konkretinin ise neredeyse % 100’ü ihraç edilmektedir. Toplam uçucu yağ ihracatımızın % 90 civarını gül yağı oluşturmaktadır. Gül çiçeği sektöründe faaliyet gösteren tek tarım satış kooperatif birliği olarak Gülbirlik; 1954 yılında kurulmuş ve 2000 yılında 4572 sayılı yasa ile özerkleştirilerek faaliyetini sürdürmektedir. Gülbirlik 6 bağlı kooperatifi, 3.278 üretici ortağı, 4 ünite gül yağı tesisi ve 2 ünite gül konkreti tesisi ile faaliyetlerine devam etmektedir. Ana iştigal konusu “ROSE DAMASCENA” türü yağlık gül çiçeğini ortaklarından almak ve ürettiği gülyağı, gül konkreti (katı gülyağı) ve gül suyunu iç ve dış piyasaya satmaktır. Birliğin 50’ye yakın alım merkezinde gül çiçeği alımları gerçekleştirilmekte olup mevcut tesislerinde günlük 300 ton gül çiçeği işlenmektedir. Ayrıca, iyi tarım uygulamaları çerçevesinde çalışmalar yapılması ve bu uygulamaların yaygınlaştırılması Birliğin hedeflerindendir. 2. ÜRETİM 2.1. DÜNYA ÜRETİMİ Dünyada özellikle Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da özellikleri birbirinden farklı 100’ü aşkın gül çeşidi bulunmaktadır. Ancak, “rosa damascena” uçucu yağ üretiminde en önemli gül türü olarak kabul edilmektedir. Dünyada yılda ortalama 15.000 ton civarında “Rosa damascena” türü gül çiçeği üretimi yapılmaktadır. Gül çiçeği üretimi yapan önemli ülkeler Türkiye ve Bulgaristan’dır. Her iki ülkede üretilen gül yağı ve gül konkretlerinin tamamı dünya parfüm ve kozmetik sanayisinde işlem görmektedir

    Diğer taraftan Fas, İran, Afganistan, Çin, Hindistan, bazı Kafkas ülkeleri, Suudi Arabistan ve bir kısım Kuzey Blok Ülkeleri’nde kısmi üretim yapılmakta olup, kesin üretim miktarları bilinmemektedir. Bunların dışında Çin’de yılda yaklaşık 6000-7000 ton civarında ‘Rosa Chinensis’ türü gül çiçeği üretimi yapılmaktadır.

     TÜRKİYE ÜRETİMİ

    Isparta gülü (Rosa damascena), çok eski bir kültür bitkisidir. Üretimin % 80’ine yakını Isparta ve çevresinde, geri kalan kısmı ise Afyon, Denizli ve Burdur illerinin belli bölgelerinde yapılmaktadır. Isparta veya yağ gülü, Isparta çevresinde, 1,5-2 metre aralıkla sıralar hâlinde ekilmekte, üretilmesi çelikle yapılmaktadır. Ürün ikinci yıldan itibaren alınmakta üçüncü ve dördüncü yıllarda verim artmaktadır. Daha sonra bu yaşlı güller kesilerek gençleştirilmekte bu şekilde gül bahçelerinden 15–20 yıl faydalanılabilmektedir. Gül çiçeğinin çiçeklenme zamanı, rakıma ve iklim koşullarına göre değişmekle birlikte genel olarak mayıs ayında başlamakta olup haziranda son bulan toplam 35-45 günlük bir süreyi kapsamaktadır. Bu dönemde, gül çiçeklerinin sabah erken saatlerde toplanması ve zaman kaybetmeden işlenmesi gerekmektedir. Bekletilen gül çiçeklerinden elde edilen yağların kalitesinde ve veriminde düşüşler olmaktadır. Yağlık gül çiçekleri susuz ortamlarda da yetişebilmelerine rağmen bu çiçeklerin veriminin düşük olduğu gözlemlenmiştir. Sulama ile birlikte çiçek verimini artırmak mümkünken susuz tarıma göre gül yağı veriminde düşüşler görülebilmektedir. 

    TÜKETİM

    Gül çiçeği doğrudan tüketilen bir ürün olmayıp, işlenmesinden elde edilen gül yağı ve gül konkreti tüketimi söz konusudur. Dünya gülyağı ihtiyacının % 60-65’i Isparta ve çevresinde üretilen gül çiçeklerinden karşılanmaktadır. 

    DÜNYA TÜKETİMİ

    Dünyada yıllık yaklaşık 3.500 kg civarında gül yağı ve 15.000 kg civarında gül konkreti tüketildiği bilinmektedir. Fransa, İsviçre, Almanya, Amerika, Kanada, İrlanda, İspanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Japonya, S. Arabistan ve diğer körfez ülkeleri başlıca ithalatçı ülkelerdir. 3.2. TÜRKİYE TÜKETİMİ Türkiye’de üretilen gül yağının yaklaşık % 5- 10 kadarı iç piyasada tüketilmektedir. Geriye kalan gül yağı ile üretilen gül konkretinin tamamı ihraç edilmektedir.


    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/gul-habsadi-salda-golu
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 20.04.2024 16:44 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.