PERGE & ASPENDOS & SIDE Tur Programı

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için Belek-Antalya bölgelerinden hergün servisimiz hareket etmektedir. Sabah belirlenen saatlerde buluşma noktalarımızdan sizleri alıyor ve turizmin başkentinin tarihini gezmeye start veriyoruz. Antalya’ya 15 km uzaklıktaki Perge Antik Kenti ziyareti ile tarih ve antik çağ severlere hitap eden gezimizde efsaneye göre, kahin Kalhas liderliğindeki Truvalar tarafından kurulan antik şehir, kesinlikle dikkatinizi çekecektir. Roma dönemine ait bu antik kalıntıları ve anıtlar zengin bir çeşitlilik sağlar: Roma tiyatrosu, etkileyici 10.000 kişilik stadyum, şehrin Helenistik kapısı, Agora, Roma Hamamları, kentin ana caddesindeki kolonlar, çeşme ve basamaklı kanalı. Sonrasında Eurymedon (Köprü çay) nehri üzerinde yer alan Antik Greko-Romen şehri Aspendos’a gidiyoruz. M.Ö. 5. yüzyılda kendi madeni parasını basan ilk şehirlerden biri olan geçmişte Anadolu'nun Güney bölgesinin kültür ve ticaret merkezi olan Antik Pamfilya'nın en büyük şehri olan antik kentte MS 155. yılında inşa edilmiş Aspendos amfi tiyatrosu, önemli bir turistik hedef olmuştur. Daha önce 55.000 seyirciye kadar ağırlayabilen, mükemmel akustik ve sahne dekoruna sahiptir. Şu anda önemli kültürel etkinlikler, festivaller ve konserler için kullanılır. Son olarak gideceğimiz Side Antik Kentinin alanı küçük olmasına rağmen, çok sayıda kalıntı, liman, kolonlar ve üç tapınak- biri çok popüler olan Apollon Tapınağı- ile kanıtlanan zengin bir geçmişe sahiptir. Öğle yemeğimizi alıp Antalya’ya dönerken, Kurşunlu Şelalesini veya Manavgat şelalesi ziyaret edecek, serinleyecek ve manzaranın tadını çıkaracağız, fotoğraf çekeceğiz. Zaman yolculuğumuzu tamamlayıp araçlarımıza yerleşiyoruz. Almış olduğumuz noktalara sizleri bırakıp bir başka Talya Tur organizasyonunda görüşmek üzere ayrılıyoruz.

 

NOT: Rezervasyonlar, tur ücretinin tamamı ödendiği takdirde konfirme edilir. Tur iptali ve ödeme iadesi için, 24 saat öncesinden iptal bilgisi verilmelidir.

Kalkış Yerleri: OTEL VE ANA CADDELERDEN
Gezilecek Yerler: PERGE-ASPENDOS-SİDE ANTİK KENT-KURŞUNLU ŞELALESİ
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Ören Yeri Girişleri
  • Öğle Yemeği
  • Ulaşım
  • Rehberlik Hizmeti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    0-3 yaş çocuk ücretsizdir ve ayrı bir koltuk verilmemektedir.


    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/perge-akspendos-side-antik-kentleri-antalya-kemer
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 16.04.2024 20:40 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.