15 GÜN HAC & UMRE Tur Programı

15 GÜN / 16 GECE UMRE PROGRAMI

3 GECE MEDİNE & 11 GECE MEKKE

 

Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler:
PROGRAM
1 Gün:

 MEDİNE'YE UÇUŞ

Havalimanında Dış Hatlar Terminalinde  belirtilen saatte buluşma. Kısa bilgilendirmenin ardından pasaportların teslim edilmesi ve yurt dışı çıkış harc pulu alındıktan sonra pasaporttaki ilgili bölgeye yapıştırılacaktır. Ardından valizlerle birlikte uçağa biniş işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından uçağa biniş. Tahmini üç saatlik yolculuğun ardından Medine'ye varış. Pasaport işlmelerinin ardından valizlerin teslim alınması ve  Bütün grup toplandıktan sonra otele hareket, Otele yerleşme ve kısa istirahat. Kısa molanın ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve Mescid-i Nebevi'ye hareket ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'i selamlama. Serbest zaman. Otelimizde alınan akşam yemeğinin ardından geceleme.



2 Gün:

MEDİNE ZİYARETLERİ

Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 12:00 - 13:00 saatleri arasında Medine ziyaretleri için hareket. İlk olarak İslam tarihinin ikinci büyük savaşı olan Uhud Gazvesinin yapıldığı meydanı, Okçular Tepesi ve Hz.Hamza'nın kabrininde bulunduğu Uhud Şehitliğini ziyaret ve bilgilendirme. Ardından Peygamber  Efendimiz (s.a.v.)'e namaz esnasında nazil olan vahiy üzerine yüzünü İlk Kıblemiz Mescid-i Aksa'dan Kabe'ye döndürdüğü Mescid-i Kıblateyn Camii'nin ziyareti ve bilgilendirme. Daha sonra İslam tarihinin üçüncü büyük savaşı olan Hendek Gazvesinin yapıldığı 7 Mescidler alanını ziyaret ve bilgilendirme. Ardından Takva üzerine bina edilen ilk mecid Mescid-i Kuba'yı ziyaret ve bilgilendirme. Daha sonra ilk cuma namazının kılındığı yer olan Cuma Mescid-ini aracımızla ziyaret ediyoruz ve yaklaşık 3 saatlik turumuzun ardından otele dönüş. Serbest zaman, otelde alınan akşam yemeğinin ardından geceleme.



3 Gün:

CENNETÜL BAKİ & YAKIN ZİYARETLER 

Sabah namazının ardından rehberin Mescid-i Nebevi'de belirlediği noktada buluşma ve sadece erkekler için açılan Cennetul Baki Kabristanlığının ziyareti ve otele dönüş. Otelde alınan kahvaltının ardından, Serbest zaman (Allah c.c. ibadetleri kabul etsin.) Akşam yemeği otelde ve geceleme.



4 Gün:

MEDİNE'DEN MEKKE'YE GEÇİŞ

Otelde alınan kahvaltının ardından, buluşma öncesi odalarda eşyaların toplanması ve umre için hazırlanma (ihram elbisesinin giyilmesi) ardından rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 12:00 - 12:30 saatleri arasında otelden hareket. Öncelikle Zülhuleyfe Mescidinde 2 rekat ihram namazının kılınması ve umre için niyet edilmesinin akabinde Mekke'ye hareket. Yaklaşık olarak 5 saatlik yolculuk sonrası Mekke'ye varış. Öncelikle otelde giriş işlemlerinin yapılması ve kısa bir istirahat. Rehberimizin belirlemiş olduğu saatte lobide buluşma ve Umre için Kabe'ye, Haremi Şerife hareket. İlk Kabe'yi gördüğümüz anda edeceğimiz duaları Allah c.c. kabul etsin. Umre'nin farzı olan 7 şavttan oluşan Tavaf vazifesinin yapılması ve iki rekat Tavaf namazının kılınması, ardından Umre'nin şiarı olan Safa ve Merve tepesinin arasında 7 defa S'ay vazifesinin yapılması ve saç kesiminin ardından ihramdan çıkılarak Umre görevi sona ermektedir. Otele dönüş, serbest zaman, otelde alınan akşam yemeğinin ardından geceleme.



5 Gün:

HUDEYBİYE UMRESİ

Otelde alınan kahvaltının ardından, umre için hazırlanma (ihram elbisesinin giyilmesi) ardından rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 16:00 - 16:30 saatleri arasında otelden hareket. İslam tarihinde önemli bir yeri olan ve aynı zamanda mikad sınırı olan Hudeybiye barış antlaşmasının yapıldığı bölgeye varış, ziyaret ve bilgilendirmenin akabinde umre için iki rekat ihram namazının kılınması ve niyetler edildikten sonra Haremi Şerife hareket. Umre vazifelerinin yapılmasının ardından otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.



6 Gün:

 MEKKE ZİYARETLERİ & HİRA MAĞARASI

Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 07:00 - 07:30 saatleri arasında Mekke ziyaretleri için hareket. İlk olarak Hz.Ebu Bekir ve Efendimiz (s.a.v.)'in Hicret esnasında müşriklerden gizlendiği Sevr Dağı'nın eteklerinde bilgilendirme. Ardından Efendimiz (s.a.v.)'in Veda Hutbesini okuduğu ve Haccın olmazsa olmazlarından olan Arafat Meydanı Rahme Tepesinin eteklerinde bilgilendirme. Daha sonra aracımızla Müzdelife'nin ve Mina'nın görülmesi, bilgilendirilmesi. Akabinde Efendimiz (s.a.v.)'in Risalet elbisesini giydiği Hira Mağarasını'da içinde barındıran Nur Dağı'nın eteklerinde bilgilendirme. Ardından Efendimiz'in dedesi Abdulmuttalip, eşi Hz.Hatice annemiz, amcası Ebu Talip'in kabirlerinin de bulunduğu Cennettul Mualla kabristanlığının aracımızla görülmesi, bilgilendirme ve akabinde Efendimiz (s.a.v.) Cinleri İslam'a davet ettiği bölgede kurulmuş Cin Mescidinin aracımızla görülmesi ve otele dönüş. Serbest zaman, otelde alınan akşam yemeğinin ardından geceleme.



7 Gün:

CURANE UMRESİ

Umre için hazırlanma (ihram elbisesinin giyilmesi) ardından rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 21:00 - 21:30 saatleri arasında otelden hareket Curane Mescidine varış, ziyaret ve bilgilendirmenin akabinde umre için iki rekat ihram namazının kılınması ve niyetler edildikten sonra Haremi Şerife hareket. Umre vazifelerinin yapılmasının ardından otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.



8 Gün:

TEN'İM UMRESİ

Umre için hazırlanma (ihram elbisesinin giyilmesi) ardından rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 21:00 - 21:30 saatleri arasında otelden hareket Ten'im Mescidine varış, ziyaret ve bilgilendirmenin akabinde umre için iki rekat ihram namazının kılınması ve niyetler edildikten sonra Haremi Şerife hareket. Umre vazifelerinin yapılmasının ardından otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.



9 Gün:

HİRA NUR DAĞI ZİYARETİ 

Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 07:00 - 07:30 saatleri arasında HİRA NUR DAĞına haraket  yaklaşık yarım saatlik yolculuktan sonra HİRA NUR DAĞ ' ına tırmanış. ( 1 saat çıkış - 1 saat iniş ) olmak üzere yaklaşık  2 saat sonra otelimize dönüş , akşam yemeği ve geceleme 



10 Gün:

SEVR DAĞI 

Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 07:00 - 07:30 saatleri arasında   Peygamber Efendimizin Mekkeden Medineye giderken  saklandığı dağa ziyeret edip ardından otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.



11 Gün:

CİDDE TURU 

Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 07:00 - 07:30 saatleri arasında  Cidde kentine hareket  Kasas mescidi , Rahmet mescidiziyaretleri ve şehir turu ardından otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.



12 Gün:

TAİF ZİYARETİ 

Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 07:00 - 07:30 saatleri arasında TAİF ' hareket. TAİF'de PEYGAMBER EFENDİMİZİN  taşlandığı bölgeyi ziyaret KUA Mescidi ve  PEYGAMBER EFENDİMİZİN amcası Hz Abbas Mescidi ziyareti ardından otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.



13 Gün:

ALIŞ VERİŞ 

Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve tahmini olarak 07:00 - 07:30 saatleri arasında Zemzem Tower ve Mekke çarşısındaki hediyelik eşya yerlerini gezerek isteyenlerin alış veriş yapmasının ardından otele dönüş, akşam yemeği ve geceleme.



14 Gün:

 SERBEST ZAMAN 

 



15 Gün:

TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ

Otelde alınan kahvaltının ardından, uçak hareket saatine göre rehberimizin belirlediği saatte otelden çıkış yapmış ve harekete hazır halde lobide buluşma. Cidde Havalimanına hareket. Uçağa biniş. Tahmini üç buçuk saatlik yolculuğun ardından Allah'ın izniyle Türkiye'ye varış. Türkiye'ye Hoşgeldiniz.

BELİRLENMİŞ OLAN FİYATLAR NET OLUP FİYATLARIMIZA KDV DAHİL , TÜRK LİRASI ÖDEMELERDE TC MERKEZ BANKASI EFEKTİF DÖVİZ SATIŞ KURU BAZ ALINIR.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Hava yolları gidiş dönüş uçak bileti 
  • Mekke ve Medine Konaklamaları 
  • Tabldot usulü Sabah Kahvaltı 
  • Tabldot usulü Akşam Yemeği ( DİYANET VE TURSAB'IN HAZIRLADIĞI YILLIK YEMEK MENÜSÜ GEÇERLİDİR. ) 
  • Mekke ve Medine Havaalanı Transferleri 
  • Mekke ve Medine ara geçiş Transferleri 
  • Vize 
  • Diyanet işlemleri ( sağlık sigortası )
  • ZEMZEM SUYU  5 LT 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Cidde  ve TAİF ziyaretleri 
  • Dağa çıkışlar 
  • Kişisel harcamalar ( Hediye vs. )
  • Yurt dışı çıkış harcı 
  • MAHREM 45 YAŞ ALTI BAYAN MİSAFİRLERİMİZ  İÇİN  EK ÜCRET KİŞİ BAŞI 800 SAR  DIR. 


Kalkış Yerleri
    Notlar

    KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER 

    • Geçerlilik süresi 1 yıl olan pasaport 
    • 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi 
    • 2 adet  arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf 
    • 45 yaş altı bayanlar ile 18 yaş altı erkelerden vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Aşı kart 

    İptal Şartları
    • Gidiş tarihinden 20 gün öncesine kadar evrakları tamamlanmış yolcuların programlardaki yaşanabilecek aksaklıklardan  şirketimiz  sorumlu değildir. ,
    • Kayıt esnasında ödemenin % 50 ' si kalan bakiyenin  gidiş tarihinden 2 hafta önce tamamlanması gerekmektedir.  
    https://www.talyatur.com/15-gun-hac-umre
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 26.04.2024 01:01 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.