ÇANAKKALE & BURSA TURU Tur Programı

 

Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler:
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA-ISPARTA-ÇANAKKALE

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER- ALANYA-MANAVGAT-SİDE Bölgelerinden Belirtilen saatte belirtmiş olduğunuz alınış noktası sonrası Isparta üzeri yolculuğumuzda gerekli molaların ardından toprakları şehitlerimizin anıları ile dolu olan Çanakkale’ye ulaştığımızda sabah kahvaltımız ile güne başlıyoruz.



2 Gün: ÇANAKKALE

Sabah kahvaltımızın ardından; Şehir merkezinde bulunan Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı Truva Atı ile turumuza başlıyoruz. Truva Atı’nı görüp fotoğrafladıktan sonra feribot ile Şehitlik alanına geçiyoruz.

I. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşları esnasında hayatını kaybetmiş olan Türk askerlerinin anısına yaptırılmış olan Şehitlikte göreceğimiz ilk durak;

Denizin kilidi anlamına gelen yonca şeklinde inşa edilmiş bir kaleolan Kilitbahir,mekanizması bozulan bir topun mermisini sırtına alarak namluya süren, ateşleyip İngiliz zırhlısını  vurarak Çanakkale Savaşı'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı , Seyit Onbaşı’nın görev aldığı Rumeli Mecidiye Tabyası, 1915 yılında I. Dünya Savaşı esnasında bu coğrafyada yaşananların hatırlanması, bu destanın kahramanlarının ebediyen unutulmaması için yapılmış olan Büyük Abide, Çanakkale Savaşı sırasında Anzakların çıkarma yapmalarıyla ünlenmiş olan Anzak Koyu’nu gezdikten sonra öğle yemeği molamızı veriyoruz. Öğle yemeğinin ardından turumuza Çanakkale Savaşı’nın bir parçası olan Arıburnu, Çanakkale Savaşları sırasında Enver Paşa tarafından planlanan ve büyük bir hezimete dönüşen taarruzun geçtiği yer olan Kanlı Sırt, 57. Alay, savaşın en kanlı çatışmalarının geçtiği Conk Bayırı ziyaretlerimiz ile Şehitlik turumuzu tamamlayıp feribot ile tekrardan merkeze dönüyoruz. Çanakkale’de 1890 senesinde şehrin Musevi cemaatinin ileri gelenlerinden Eliyau Hallio tarafından yaptırılmış olan Aynalı Çarşı’da ki alışverişimizden sonra konaklama ve akşam yemeği için otelimize geçiyoruz.



3 Gün: ÇANAKKALE-BURSA-ANTALYA

Sabah otelimizde alınan kahvaltının ardından yaklaşık 4 saatlik yolculuğumuzun sonunda Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Bursa’ya ulaşıyoruz. Bursa’daki ilk durağımız; Bursa’yı kuşbakışı fotoğraflayabileceğimiz Tophane ile turumuza başlıyoruz. Tophane Parkı içerisinde yer alan Saat Kulesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerini atan Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinin bulunduğu aynı zaman Tophane gezildikten sonra öğle yemeği molamızı verip turumuza içerisindeki şadırvanla eşsiz olan Ulu Camii ile devam ediyoruz. Akabinde Çelebi Mehmet için yaptırılan ve cephelerini süsleyen yeşil, turkuaz kabartma çinilerin rengiyle anılan Yeşil Türbe ve Yeşil Cami’yi gezerek Uludağ eteklerindeki bir tepenin üzerine inşa edilmiş olan Emir Sultan Cami’ye geçiyoruz. Ziyaretimizi tamamladıktan sonra. Araçlarımıza yerleşiyoruz Yolda verilecek molanın ardından almış olduğumuz noktalara sizleri bırakıp bir başka TALYA TUR organizasyonun da görüşmek üzere ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 1 GECE OTEL KONAKLAMASI
  • 1 SABAH KAHVALTISI
  • 1 AKŞAM YEMEĞİ
  • REHBERLİK
  • SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI
  • ULAŞIM


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • EXTRA HARCAMALAR
  • MÜZE VE ÖRENYERİ GİRİŞLERİ
  • İÇECEKLER


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/tur-95-canakkale-bursa-turu.html
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 19.04.2024 19:24 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.