DEMRE - KEKOVA - BATIKKENT YAT TURU Tur Programı

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER Bölgelerinden HER ÇARŞAMBA-CUMARTESİ-PAZAR servisimiz hareket etmektedir.

Sabah buluşma noktalarımızdan siz değerli misafirlerimizi alıyor ve gezimizi başlatıyoruz. Yolda vereceğimiz kahvaltı molasının (ekstra) ardından saat 10.30 da Üçağız’a ulaşıyoruz

Bölgeye adını veren ada, Kale Köyü'nün önünde uzanan büyükçe bir adadır.Doğa ile tarihin bütünlestigi ve turkuaz denizin binlerce koyla çevirildigi bir yeryüzü cenneti adanın her tarafı kalıntılarla doludur. Tersane Koyu'na göre sağ tarafta denize batmış dükkânlar ile sol tarafta batık şehrin su içindeki kalıntıları görülebilir. Kıyıya takip ettiğimizde, evlerin yarısının sulara gömüldüğünü ve merdivenlerin denize indiğini görebiliriz. Ayrıca denizin içinde temeller ve ev tabanlarını da görmek mümkündür.Tarih ve doğanın iç içe geçtiği bu güzellikleri yaşarken,,,Akvaryum,Tersane,Gökkaya koylarında yüzme molalarımızı veriyoruz. Likyalılar tarafından inşa edilmiş Simena Kalesini ziyaret ederek Antalya’ya dönmek üzere yola çıkıyoruz  ve  bir başka TALYA TUR organizasyonun da görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

NOT: DENİZDEKİ DALGA DURUMUNA GÖRE ALTERNATİF KOYLARA GİDİLİR.

TUR ÜCRETİ:

ÜÇAĞIZ LİMANDAN KATILIM KİŞİ BAŞI:00 TL

BELEK VE BOGAZKENT DEN TRANSFERLİ KİŞİ BAŞI:00 TL

ANTALYADAN TRANSFERLİ:00 TL

 BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER TRANSFERLİ KİŞİ BAŞI:00 TL

 0-3 YAŞ ÜCRETSİZ 4-12 YAŞ ÇOCUK 00 TL İNDİRİMLİDİR.

NOT: REZERVASYONLAR TUR ÜCRETİNİN TAMAMI ÖDEMESİ YAPILARAK GERÇEKLEŞMEKTEDİR.24 SAAT ÖNCEDEN İPTAL BİLĞİSİ VERİLEREK TUR İPTALİ VE ÖDEME İADESİ GERÇEKLEŞİR.

Kalkış Yerleri: OTEL VE ANA CADDE ÜZERLERİNDEN
Gezilecek Yerler: DEMRE ÜÇAĞIZ LİMAN VE KOYLARI
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Yat ’ta Öğle Yemeği ( Tavuk Izgara - Yoğurtlu Makarna - Bezelye - Salata - Şakşuka - Meyhane Pilavı )
  • Lüks Araçlar ile Ulaşım
  • Profesyonel Rehberlik
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    AZİZ NİKOLAOS’IN SON MEKANI

    Patara’da doğup Psikoposluk yaptığı Myra’da hayata gözlerini yuman Aziz Nikolaos, nam-ı diğer “Noel Baba” adına yaptırılmış mezar kilisesinde ziyaretçilerini bekliyor.

    Noel Baba’nın sonsuz uykusuna bu mekanda daldığına inanılıyor.

    ÇALINAN KEMİKLERİ BARİ’YE GÖTÜRÜLDÜ

    Likya Birliği Meclis Binasına ev sahipliği yapan dönemin önemli liman şehirlerinden Patara’da, M.S. 300 yılında zengin bir buğday tüccarının oğlu olarak dünyaya geldi Aziz Nikolaos. Çocuk ve denizcilerin koruyucu azizi kabul edilen Aziz Nikolaos, Demre sınırlarındaki Myra’nın Piskoposu oldu ve 365 yılının 6 Aralık’ında, 65 yaşındayken öldüğüne inanıldı. Bölgeye Osmanlı Devleti’nin hakim olmasının ardından, Haçlı Seferleri sırasında İtalya’nın Bari Şehrinden gelen tüccarlarca çalınan kemikleri Bari adına yaptırılan bazilikaya gömüldü.

    KİLİSENİN DUVARLARINA MUCİZELER RESMEDİLMİŞ

    “Mucizelerin Azizi” olarak bilinen Aziz Nikolaos adına Myralılar tarafından yaptırılan ve çeşitli dönemlerde tadilat gören kilise duvarlarında Aziz Nikolaos’ın gerçekleştirdiğine inanılan mucizeler resmedilmiş.

    Kilisenin içindeki,balık pulları ve akanthus yapraklarıyla süslü Roma Dönemi’ne ait lahdinse sonsuz uykusuna yatan Noel Baba’ya ait olduğu düşünülüyor. Ayrıca Antalya Müzesi’nde de Aziz Nikolaos’a ait olduğu düşünülen kemikler sergileniyor.

    Kekova, üç tarafı dağlarla çevrili doğa ile tarihin bütünleştiği ve turkuaz denizin binlerce koyla çevrildiği bir yeryüzü cennetidir. Aslında Kekova dediğimiz bölge; kıyıda kurulmuş Üçağız eski adı ile (Theimussa) ve buradan teknelerle ulaşılan, üzerinde kalenin bulunduğu Kaleköy (Simena ) ve karşısında boylu boyunca uzanan tarihi batık şehrin bulunduğu Kekova Adası’dır. Kekova bölgesinde bulunan eski Simena antik kenti üzerinde kurulmuş olan Kaleköy yarımada olmasına rağmen ulaşım sadece teknelerle sağlanmaktadır. Üzerinde Haçlılardan kalma kalesi bulunan Kaleköy şirin ara sokakları ile de ilgi odağı halindedir. Kekova’da Kaleköy’e gidip mutlaka şeftalili dondurmanın tadına bakmalısınız. Simena yarımadasının hemen karşısında bulunan Kekova Adası Likyalılar döneminde yani ikinci yüzyılda depremlerle yerle bir olmuş fakat Bizanslılar döneminde yeniden kurulup gelişmiş. Ancak Bizanslılar Arap istilaları yüzünden adayı terk etmek zorunda kalmışlar. 1990 yılından itibaren Kekova Adası, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edilmiş ve Kekova Adası’ndaki batık şehrin olduğu yerlerde yüzmek yasaklanmıştır. Ancak Kekova Adası’nın hemen yanında bulunan Tersane koyunda da Bizanslılardan kalma kilise kalıntıları görülmekte ve hemen Kekova Adası’nın dibinde olmasına rağmen burada yüzme imkânı da bulunmaktır. Sadece tekne ile gelebileceğiniz Tersane Koyu’nda hem yüzebilir hem de karaya çıkıp tarihi kalıntıları görebilirsiniz. Yine bu bölgede bulunan ve adı gibi olan Akvaryum Koyu, yüzmek için can atacağınız bir koy olup, Kekova da bulunan bu koya sadece tekne ile ulaşım sağlanmaktadır. Kekova Adası’nda bulunan batık şehir, önemli bir tarihe sahip olduğu için Kekova yat turu kaçınılmaz olmaktadır.


    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/demre-kekova-batikkent-yat-turu
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 26.04.2024 10:13 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.