LAVANTA TARLALARI & KİRAZ HASADI Tur Programı

✓ Günümüzün şehir insanını özlediği alanlara götürmek, unutmuş olduğu doğal tatları hatırlatmak, neşe içinde olacağı farklı bir gün yaşatmak için düşüyoruz yollara…

✓ Mora kesmiş lavanta tarlalarında göz banyosu yapmak, lavanta kokusunu içimize çekmek, bir lavanta tarlasını ziyaret etmek çok zevkli olacak… 

✓ Kiraz ağacından kiraz toplama keyfini hep beraber yaşayacağız, Uluborlu kiraz festivaline katılacağız.

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için Alanya-Manavgat-Side-Belek-Antalya-Beldibi-Göynük-Kemer bölgelerinden servisimiz hareket etmektedir. Belirtilen saatte, belirtmiş olduğunuz noktalardan sizi aldıktan sonra hareket ediyoruz. 

Dağlarda, 1.000-1.800 metre arasındaki yüksekliklerde yetişen lavantayı yakından tanımak için Burdur Gölü manzaralı bir köy olan Kuyucak’a doğru Torosları aşıp, yol alıyoruz. Burası morun her tonunun görülebildiği, uçsuz bucaksız lavanta tarlalarıyla adeta cennetten bir köşe. Büyüleyici güzellikteki lavantaları aracımızdan görmeye başladıktan sonra lavanta kokuları etrafımızda hızla dönen rüzgârla birlikte akarken, sadece araçla yol almak tabiki yeterli olamaz. Bir an önce bu doğal güzelliklerle kucaklaşabilmek için mola veriyor, ilk ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bahçe girişine kurulmuş olan çadırda lavanta çayı içerken, lavantanın geçmişi ve hikâyesi hakkında bilgi alıyoruz. 25 yıldan uzun süredir bu işle uğraşan, işin ehli çiftçilerden hem tüm ayrıntıları öğreniyor, hem de sohbet etme imkânı buluyoruz. Ardından da lavantalarla kurduğumuz göz temasının bir tık ötesine geçiyor ve kendi ellerimizle lavanta hasadı gerçekleştiriyoruz. Bu esnada lavantaları fotoğraflıyor, ciğerlerimiz dolana kadar lavanta kokusunu içimize çekiyor ve de çiçek denizinin keyfini çıkarıyoruz.

Bahçede yaşadığımız bu benzersiz deneyim sonrasında, hasat sonrası işlemlerin yerinde görülebileceği lavanta işliğine geçiyoruz. Güzel kokulu çiçeklerin geçtiği bu işlemi, bölgenin uzman bir yerlisinden dinlemek bu bahçenin bize sunduğu emsalsiz imkânlardan bir tanesi daha… Hasat edildikten sonra 1-2 gün güneşte bırakılıp, kurutulmuş lavantalar burada başaklarından ayrılıyor, elekten geçiriliyor ve işlenmeye hazır hale getiriliyor. Geleneksel yöntemlerle damıtma (distilasyon) işlemine tanık oluyor, kazanın altına odun koyarak biz de bu evrede olaya dâhil oluyoruz. Lavanta ürünleri hakkında bilgi alıp, alışveriş imkânı bulduktan sonra bir sonraki hedefimiz olan kiraz bahçelerine doğru aracımızla yola çıkıyoruz.

Keyifli geçen lavanta bahçelerinden sonra tarih ve kültür kokan Uluborlu’ya geçiyoruz. Ardından ise yemyeşil doğa içerisinde, ağaçlar altında öğle molamızı veriyoruz. Keyifle geçen öğle molamızın ardından ise asıl köye geliş amacımız olan konuya geliyor sıra; kiraz toplamak! Kıpkırmızı rengiyle, vazgeçilmez lezzetiyle birçoğumuzun en sevdiği meyvelerden birisi olan kiraz ile yakından tanışmak için seyahatimize devam ediyoruz! Rehberimiz eşliğinde Uluborlu Kalesi, Uluborlu tarihi konakları, eski hamam ve camileri gördükten sonra belediyenin kiraz tarlalarına giderek Uluborlu Belediyesinin sıcak ve samimi ortamında ağırlanıyoruz.

“Cennetten çıkma meyve” denildiğinde akla ilk gelmesi gereken isim “kiraz” olsa gerek… Kirazın tadını, şeklini, faydasını ve güzelliğini herkes bilir de, dalından koparma ve yemyeşil sapları ile sepete koyma zevkini, herkes bilemez. İşte tam bu noktada kirazı market yada pazar tezgâhından almak yerine dalından toplamak için yaptığımız bu turun önemi ortaya çıkıyor. Bu özel aktivite hem bize geçmişte yaşadıklarımızı hatırlama imkânı sunacak, hem de çocuklarımızın ekranlarda görüp tanıdığı kiraz ağaçlarıyla birebir tanışmalarını sağlayacak!

Toplama işlemine geçmeden önce gerekli bilgileri alıyoruz: bazı ağaçlar var ki; meyvesi toplanırken çok hırpalanırsa, bir sonraki yıl çok daha az meyve veriyor. Bu ağaçların başında da kiraz ağacı geliyor. Onun için kirazı toplarken, yaprağını koparmamak, dalını kırmamak, yalnızca kirazı sapı ile toplamak gerekiyor. Tüm detayları öğrendikten sonra özenle gerçekleştireceğimiz kiraz toplama işlemini başlatıyoruz. Bir yandan kirazları dalından koparıp sepetlerimize dolduruyor, diğer yandan da şarkılar söyleyip, sohbetler ediyoruz. Doya doya kiraz yiyeceğimiz bu harika serüvenin sonunda, topladığımız kirazları evimize götürebilir, sevdiklerimize armağan edebiliriz. Kısa bir zaman için de olsa unutulmaz bir serüven yaşadığımız Uluborlu’dan ayrılıyoruz. Araçlarımıza yerleşiyoruz almış olduğumuz noktalara sizleri bırakıp bir başka TALYA TUR organizasyonunda görüşmek üzere ayrılıyoruz.

 

TUR FİYATLARI VE PAKETLERİMİZ

SADECE ULAŞIM YETİŞKİN:

ULAŞIM+KAHVALTI VEYA ÖĞLE YEMEĞİ YETİŞKİN:

ULAŞIM+KAHVALTI +ÖĞLE YEMEĞİ YETİŞKİN:

0- 3 YAŞ ÜCRETSİZ -4-11 YAŞ ÇOCUK 00 TL İNDİRİMLİ

NOT: Rezervasyonlar, tur ücretinin tamamı ödendiği takdirde konfirme edilir. Tur iptali ve ödeme iadesi için, 24 saat öncesinden iptal bilgisi verilmelidir.

 

 

Kalkış Yerleri: ALANYA-MANAVGAT-SİDE-BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER
Gezilecek Yerler: KUYUCAK
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Öğle Yemeği
  • Ulaşım
  • Rehberlik Hizmeti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Yemeklerde ve Molalarda Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.talyatur.com/lavanta-tarlalari-kiraz-hasadi
    TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.
    Kışla mahallesi Güllük caddesi A.Tugayoğlu apt. No: 22/N Muratpaşa/ANTALYA
    0533 916 14 19


    Bu çıktı 26.04.2024 03:33 tarihinde verilmiştir. TURTALYA SEYAHAT İŞLETMELERİ TURİZM TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.